Ajutor pentru producătorii de carne de porc

, Dec 05, 2016 | Adauga comentariu



5229-carne1-300x240

Printr-o Hotărâre de Guvern, s-a aprobat ajutorul de adaptare excepţional în valoare de aproximativ 11 milioane de euro pentru producătorii de carne de porc, bugetat din fonduri naţionale şi europene.

Sprijinul are scopul să compenseze pierderile înregistrate de producătorii de carne de porc din cauza contextului global nefavorabil, cauzat de dezechilibrul raportului dintre cerere şi ofertă.

Perioada pentru care se acordă ajutorul este 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016. În această perioadă exploataţiile autorizate de către ANSVSA şi înregistrate în Registrul national al exploataţiilor (RNE) au livrat pentru abatorizare porci cu preţuri foarte scăzute, producătorii înregistrând pierderi de venit.

APIA va calcula suma cuvenită fiecărui producător agricol prin împărţirea sumei totale la efectivul de porci livraţi şi clasificaţi în abatoare autorizate, în perioada 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016, dar nu la mai mult de 9.000 de capete, inclusiv, pe beneficiar.

Acest articol Ajutor pentru producătorii de carne de porc a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebari



Stiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat