Angajaţii români au nevoie de cursuri de îmbunătățire și actualizare a competențelor

, iun. 14, 2019 | Adauga comentariuAngajații au nevoie de cursuri de îmbunătățire și actualizare a competențelor cât sunt activi în câmpul muncii, dacă vor să rămână relevanți pentru posturile viitorului. Companiile pot iniția îmbunătățirea competențelor angajaților prin identificarea aptitudinilor cheie de care organizația are nevoie urgent.

Îmbătrânirea societăților, deficitul de competențe și invadarea roboților și a inteligenței artificiale sunt trei dintre provocările majore pentru piața internațională de muncă. Datele Comisiei Europene arată că 40% din populația UE are un nivel insuficient de competențe digitale, iar 17% are competențe minime. Persoanele fără competențe digitale de bază riscă să fie lăsate în urmă de transformările digitale. Pentru a veni în ajutorul oamenilor, guvernele și companiile vor trebui să găsească un echilibru între flexibilitatea angajaților, mobilitatea muncii și stabilitatea job-ului.

Aceste subiecte au fost abordate săptămâna trecută în cadrul unei conferințe internaționale, organizată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Președinția României la Consiliul Europei, în parteneriat cu Comisia Europeană, care a avut loc la București. Experții reuniți la evenimentul „Îmbunătățirea și actualizarea competențelor adulților – element de echilibru pentru piața muncii” au analizat diverse soluții inovatoare și mecanisme de finanțare pentru furnizarea de oportunități de dezvoltare a competențelor și recalificare pentru toți.

Acest articol Angajaţii români au nevoie de cursuri de îmbunătățire și actualizare a competențelor a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat