Aţi concediat colectiv angajaţii? Nu veţi mai putea angaja alţii timp de 3 luni!

, Dec 23, 2016 | Adauga comentariuccFirmele care au efectuat concedieri colective nu vor putea angaja alte persoane pe locurile celor concediați timp de 3 luni de la momentul desfacerii contractului de muncă, dublu față de actuala perioadă de așteptare, de 45 de zile, impusă astăzi în Codul Muncii, conform ultimelor discuții dintre patronate și sindicate pentru modificarea Codului, conformate de ambele părți.

Astăzi, Codul Muncii prevede, printr-o formulare relativ complicată, că “în termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectivă are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reînființat în aceeași activitate, fără examen, concurs sau perioadă de probă”. Această prevedere se traduce practic prin faptul că un angajator nu poate angaja pe altcineva, pe un post desființat prin concediere colectivă, timp de 45 de zile.

Această regulă va fi modificată, urmând să fie introdus un termen mult mai mare în care unui angajator îi va fi interzis să decidă noi angajări pe posturile respective.

Acest articol Aţi concediat colectiv angajaţii? Nu veţi mai putea angaja alţii timp de 3 luni! a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat