Au fost publicate ghidurile privind punerea în aplicare a Normele metodologice privind guvernanţa corporativă!

, Dec 23, 2016 | Adauga comentariudescarcaremfppMinisterul Finanţelor Publice a publicat ghidurile privind procesul de selecţie a membrilor executivi şi neexecutivi ai Consiliilor de Administraţie din întreprinderile publice, informează un comunicat al MFP.

Îmbunătăţirea guvernanţei corporative la nivelul întreprinderilor de stat este o preocupare constantă a Ministerului Finanţelor Publice, cu scopul creşterii perfomanţelor economice şi atingerii obiectivelor strategice ale acestor companii. Ministerul Finanţelor Publice vine în sprijinul aplicării unitare a Legii nr. 111/2016 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi postează pe site-ul propriu o serie de acte normative, de ghiduri şi de materiale informative.

Potrivit MFP, ghidurile au fost elaborate în cadrul proiectului de asistenţă tehnică în colaborare cu experţi ai Băncii Mondiale, pentru facilitarea aplicării prevederilor legale şi a celor mai bune practici internaţionale în domeniul guvernanţei corporative. 

Guvernul a aprobat, pe 28 septembrie, prin hotărâre, Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice iar în termen de 50 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice, autorităţile publice tutelare vor declanşa procedura de selecţie pentru întreprinderile publice pentru care nu au fost aplicate prevederile OUG 109/2011.

Normele stabilesc criteriile de selecţie, de întocmire a listei scurte de până la 5 candidaţi pentru fiecare post de administrator, a clasamentului acestora, a procedurii privind numirile finale, indicatorii de performanţă financiari şi nefinanciari şi a componenţei variabile a remuneraţiei membrilor consiliului de administraţie sau, după caz, de supraveghere.

De asemenea, sunt stabilite regulile generale pentru redactarea scrisorii de aşteptare şi a declaraţiei de intenţie, precum şi elementele ce trebuie cuprinse în contractele de mandat încheiate de autorităţile publice tutelare cu administratorii întreprinderilor publice.

Acest articol Au fost publicate ghidurile privind punerea în aplicare a Normele metodologice privind guvernanţa corporativă! a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat