Eficientizarea Consiliului Economic și Social – Proiect

, Dec 05, 2016 | Adauga comentariuSedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in Bucuresti, miercuri, 4 noiembrie 2009. Guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, doar doi dintre ei cu aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, incearca, miercuri, sa obtina votul de investitura din partea Parlamentului, insa un rezultat favorabil acestuia este putin probabil. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO

Organizarea și funcționarea Consiliului Economic și Social (CES) și desemnarea reprezentanților României în Comitetul Economic și Social (CESE) au fost aprobate prin proiectul de lege aprobat de Guvern.

Menţionăm ca acest proiect a fost iniţiat de Executiv prin Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Schimbările preconizate vizează:
– proceduri transparente pentru desemnarea membrilor CES
– rolurile instituționale în primirea și evaluarea candidaturilor, conferind atribuții tehnice aparatului propriu al CES și un rol de aviz de specialitate privind propunerile de numire, dat ministerelor de linie competente: Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic,
– includerea funcției publice în cadrul CES, prin instituirea unui secretariat tehnic format din funcționari publici și personal contractual, condus de un Secretar General, Înalt funcționar public, pentru predictibilitatea activității instituției.

De asemenea proiectul stabilește și regimul de incompatibilități al membrilor CES, funcția de membru al CES devenind incompatibilă cu cea de membru al Guvernului, Parlamentului, prefect, subprefect, funcționar public, consilier județean sau consilier local.

Acest articol Eficientizarea Consiliului Economic și Social – Proiect a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat