Instituţiile de control vor fi obligate să implementeze planuri de conformare înainte de a aplica sancţiuni

, Ian 11, 2017 | Adauga comentariuanafIntenția guvernului de a sancționa firmele doar după ce inspectorii ANAF le pun la dispoziție un plan de conformare și prevenție pentru eliminarea neregulilor este considerată o măsură care va oferi mai multă siguranță în privința respectării legii fiscale și care va rări controalele, permițând desfășurarea normală a activității.

S-a declarat că „De la 1 aprilie – fără să fie considerată o păcăleală – va fi aprobată Legea prevenției, care va obliga toate instituțiile de control, de orice fel, la realizarea și implementarea unor planuri de conformare de către agenții economici înainte de posibila aplicare a unei sancțiuni. Nu va putea fi luată sau aplicată vreo sancțiune dacă în prealabil nu a fost o acțiune de prevenție”.

Legea prevenţiei își propune să schimbe relația dintre stat și mediul de afaceri în sensul de a dezvolta un parteneriat între autoritățile fiscale și contribuabili, în așa fel încât măsurile punitive (amenzi și sensizări penale) să fie precedate de măsuri de prevenție, care să permită contribuabililor să se conformeze legislației fiscale existente.

Acest articol Instituţiile de control vor fi obligate să implementeze planuri de conformare înainte de a aplica sancţiuni a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat