La nivel european se doreşte îmbunătăţirea drepturilor lucrătorilor

, apr. 15, 2019 | Adauga comentariuDeputații europeni urmează să voteze privind acordul provizoriu încheiat cu miniștrii UE referitor la noile drepturi minime pentru toți angajații. Această legislație acordă noi drepturi angajaților cu contracte de muncă atipice și celor ce au locurile de muncă neobișnuite, precum lucrătorii independenți sau angajații pe termen scurt, fenomen ce este cunoscut la nivelul forței de muncă drept „gig economy” sau economia activităților mărunte, potrivit unui comunicat.

Noile norme urmăresc să protejeze lucrătorii prin asigurarea unor condiții de lucru mai transparente și mai previzibile, cum ar fi durata perioadei de probă, programul de lucru și dreptul la formare obligatorie gratuită.

Normele prevăd, de asemenea, că angajatorii nu ar trebui să interzică unui lucrător să se angajeze la un alt loc de muncă în timpul său liber și solicită ca angajatorii să ofere din timp (într-o săptămână) informații esențiale despre responsabilitățile angajaților privind condițiile de lucru. Acesta este un pas important în politica socială a UE.

 

Acest articol La nivel european se doreşte îmbunătăţirea drepturilor lucrătorilor a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat