Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, constituţională

, Ian 12, 2017 | Adauga comentariuccr (1)Curtea Constituţională a respins în unanimitate sesizarea partidelor de opoziţie privind legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, a anunţat preşedintele CCR.

Intrebat despre acuzaţiile opoziţiei că legea ar viza adoptarea de ordonanţe în domeniul legilor organice, lucru interzis de constituţie, preşedintele CCR a răspuns că “la modul în care a fost redactată nu rezultă aşa ceva”. “Dacă guvernul va încalca spiritul Constituţiei, legea poate fi declarată neconstituţională pe acel domeniu”, a precizat acesta.

Reamintim că s-a acuzat faptul că se încalcă art. 115 din Constituţie, care prevede că domeniul legilor organice nu pot face obiectul abilitării.

Astfel Curtea a respins în unanimitate sesizarea partidelor de opoziţie privind legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Acest articol Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, constituţională a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat