Legea salarizării va fi schimbată de Guvern

, Noi 29, 2016 | Adauga comentariusalariu
Premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, au discutat în cadrul Consiliului Național Tripartit cu partenerii sociali despre nivelul salariului minim în anul 2017 prezentând modificări în proiectul de lege privind salarizarea unitară. Executivul a solicitat partenerilor sociali, sindicate și patronate să înainteze propunerile lor privind stabilirea salariului minim brut garantat în plată în următoarele două săptămâni.

Am venit la această întâlnire fără idei preconcepute. Suntem deschişi propunerilor partenerilor sociali şi suntem astăzi aici pentru a asculta opiniile dumneavoastră, dar şi pentru a continua să lucrăm împreună la un mecanism transparent care să asigure predictibilitate în evoluţia salariului minim“, a precizat Dacian Cioloş.

Începând de anul viitor, nivelul salariului minim ar urma să fie stabilit printr-un mecanism de calcul la care lucrează un grup de experți independenți. Proiectul de lege va fi transmis partenerilor sociali pentru consultările ce vor avea loc în comisia de dialog social de la Ministerul Muncii.

Acest articol Legea salarizării va fi schimbată de Guvern a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat