Programul “Prima Casă” continuă şi anul acesta

, Ian 11, 2017 | Adauga comentariuprimacProgramul Prima Casă va continua şi în acest an, legii fiindu-i adusă o singură modificare, în sensul că se va păstra garanţia de stat de maximum 50% din valoarea creditului doar pentru locuinţele mai noi de 5 ani (sau consolidate în ultimii 5 ani pentru a rezista la seisme) şi se va reduce garanţia statului la 40%, pentru locuinţele mai vechi de 5 ani.

Pe de altă parte, avansul minim (15%-35% la creditele ipotecare standard) este greu de satisfăcut, în special de tineri, după cum susţin analiştii, care avertizează că, în continuare, cererea este mare, estimându-se un dezechilibru între cererea şi oferta de locuinţe la nivel naţional de aproximativ 250.000 de locuinţe.

Trebuie să avem în vedere că principalul avantaj al programului este avansul de minim 5%. Creditele se acordă doar în lei, cu o rată a dobânzii variabile formată din: ROBOR 3 luni + maximum 2% marja fixă şi fără comisioane din partea băncilor (doar comisionul fondului de garantare de 0,49%/an calculat la soldul garanţiei statului).

Motivul pentru care s-a decis continuarea programului este, în principal, nevoia de a redresa sectorul de construcţii.

Acest articol Programul “Prima Casă” continuă şi anul acesta a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat