Regulamentul privind concediile judecătorilor şi procurorilor a suferit modificări!

, Dec 22, 2016 | Adauga comentariuimages78Regulamentul privind concediile judecătorilor şi procurorilor a suferit unele modificări recente. Astfel, marți, 20 decembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât modificarea Regulamentului privind concediile judecătorilor şi procurorilor, aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 325/2005, după cum urmează:

Art. 7 alin.(2) cu următorul conţinut:
Compensarea în bani a concediului de odihnă este permisă numai în cazul situaţiilor de eliberare din funcţie a judecătorului ori procurorului prevăzute în Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau al situaţiilor de încetare a calităţii de membru al Consiliului Superior al Magistraturii sau a funcţiei de inspector judiciar, prevăzute în Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În situaţiile prevăzute la art.12 indemnizaţia aferentă concediului de odihnă neefectuat se suportă de instituţia la care a funcţionat judecătorul sau procurorul până la data eliberării din funcţie.

Art. 12 alin.(2) din Regulament va avea următorul conţinut:
Prevederile alin.(1) se aplică în mod corespunzător şi în cazul judecătorilor şi procurorilor promovaţi, delegaţi sau detaşaţi la alte instanţe, parchete, alte autorităţi sau instituţii publice, precum şi în cazul judecătorilor numiţi în funcţia de procuror sau al procurorilor numiţi în funcţia de judecător.

Prin urmare compensarea în bani a concediului de odihnă este permisă doar în cazurile strict şi limitativ prevăzute de lege, menţionate expres în dispoziţţile de mai sus.

Acest articol Regulamentul privind concediile judecătorilor şi procurorilor a suferit modificări! a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat