România are nevoie de o reformă profundă a clasei politice

, Noi 28, 2016 | Adauga comentariuciolosLa şedinţa festivă a Curţii Constituţionale prilejuită de împlinirea a150 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1866 şi a 25 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1991, premierul Dacian Cioloş a declarat că România are nevoie de o reformă profundă a statului şi de o reîmprospătare profundă a clasei politice, de dezbateri profunde, de substanţă, din care să rezulte o lege fundamentală adaptată.

“Contextul actual nu este unul uşor. E suficient să ne uităm în jur, la evoluţiile prin care trec statele în cadrul Uniunii Europene şi Uniunea ca atare. Pentru a face acest reglaj fin, pentru a asigura pârghiile constituţionale necesare aplicării proiectului de ţară avem însă nevoie de o schimbare de metodă, o schimbare a modului în care dezbatem temele publice […]”, a precizat premierul la evenimentul ocazionat de aniversarea CCR.

Totodată, Dacian Cioloş a mai menţionat că, pentru a ieşi din “rolul pasiv”, ţara noastră trebuie să se pregătească, să aibă capacitatea de a coagula valorile în care crede, viziunea pe care o are, în acţiune.

Acest articol România are nevoie de o reformă profundă a clasei politice a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat