Se anunţă un 2017 profitabil pentru investitori

, Ian 06, 2017 | Adauga comentariucrestereDupă un final de an pe trend ascendent şi cu o ofertă publică iniţială finalizată cu succes, estimările pentru 2017 sunt pozitive pentru investitorii de pe piaţa de capital.

Bursa de Valori Bucureşti a reuşit să încheie 2016 într-o notă optimistă, principalii indici revenind în zona pozitivă. Contextul internaţional favorabil şi oferta publică iniţială a Medlife au impulsionat tranzacţionarea şi ne-au lăsat cu speranţa că 2017 va fi un an mai bun.

BET, principalul indice al BVB, care urmăreşte cele mai importante zece companii listate, a fost în zonă negativă aproape tot anul, cu excepţia lunii septembrie, când a reuşit să depăşească valorile de închidere din 2015. Cu câteva zile înainte de închiderea anului, BET a reuşit din nou să se întoarcă la plus, cu o valoare cu 0,25% – 0,75% mai mare decât la finele anului trecut. Foarte important pentru investitorii de la Bucureşti este însă indicele BET-TR, adică BET Total Return, în evoluţia căruia sunt incluse şi dividendele pe care companiile din componenţa indicelui le oferă acţionarilor şi care a ajuns la o creştere de 8,7% cu câteva zile înainte de închiderea anului. 

Indicele BET-XT, adică BET extins la principalele 15 acţiuni tranzacţionabile, nu a reuşit să treacă în zona pozitivă, aflându-se la -0,69% faţă de anul trecut. În schimb, BET-XT-TR, care include şi dividendele oferite de companii, a reuşit un plus de 7,1%. Se poate observa astfel cât de semnificativă este ponderea participaţiei la profit în evoluţia unei acţiuni.

Acest articol Se anunţă un 2017 profitabil pentru investitori a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat