Şoferii care au achitat taxa de timbru îşi pot recupera banii

, Noi 23, 2016 | Adauga comentariutimbru de mediu
Şoferii care au achitat taxa de timbru îşi pot recupera banii
. Taxa auto nu a avut ca efect reducerea importului de maşini second hand, în schimb a pus statul la plată. În fiecare an, statul încasează aproximativ 600 de milioane de lei din această taxă, iar cei care au achitat-o, pot să ceară în instanţă restituirea banilor, pentru că a fost declarat ilegal de Curtea Europeană de Justiţie.

În cele mai dese cazuri, timbrul de mediu ajunge să coste cât maşina cumpărată. De exemplu pentru o maşină din 2005, pe benzină, şi un motor de 1.600 de centimetri cubi, timbrul de mediu depăşeşte acum 1.000 de euro.

Din cauza deciziei Curţii Europene de Justiţie, autorităţile caută acum soluţii pentru înlocuirea taxei, iar eliminarea ei ar putea produce un gol în buget de 600 de milioane de lei.

Acest articol Şoferii care au achitat taxa de timbru îşi pot recupera banii a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat