Un caz de incetare a contractului individual de muncă ar putea fi exclus

, Ian 06, 2017 | Adauga comentariucddContractul de muncă ar putea să nu mai înceteze de drept dacă avizele, autorizațiile sau atestările necesare unui angajat pentru a-și desfășura profesia nu au fost reînnoite de autorități în termen de 6 luni, deși angajatul a îndeplinit formalitățile de obținere a acestora. Patronatele și sindicatele au negociat aceste modificări la Codul Muncii.

Textul de modificare a Codului Muncii, aflat în negocierea patronatelor și sindicatelor, stabilește însă că “dacă în termen de 6 luni de la expirarea perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizațiile ori atestările necesare pentru exercitarea profesiei salariatului, acestea nu au fost reînnoite, contractul individual de muncă încetează de drept cu excepția situației în care avizele, autorizațile ori atestările necesare exercitării profesiei nu au fost primite, deși formalitățile în vederea obținerii acestora au fost îndeplinite înainte de expirarea perioadei de valabilitate, iar organul administrativ nu a soluționat cererea în termen legal”.

Acest articol Un caz de incetare a contractului individual de muncă ar putea fi exclus a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.

Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

{lang: 'ro'}

Stiri Juridice in E-mail


Adresa dvs. de e-mail nu va fi folosita in alte scopuri si va puteti dezabona oricand.
Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.
Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ!

Adaugati adresa de e-mail

Pareri si intrebariStiri Juridice in E-mail

Înscrieţi-vă astăzi pentru a primi gratis buletinul nostru informativ! Fiţi printre primii care vor afla despre cele mai noi ştiri juridice.

Adaugati adresa de e-mail

In Forum

  • Nici un Subiect de Afisat